FAQ

Voor andere vragen neem je contact met ons op via de knop 'contact' onderaan deze pagina. We beantwoorden je vraag met veel plezier zo snel mogelijk. 

Vragen in verband met verzending en retour vind je hier.

Veelgestelde vragen

Is yoga voor iedereen?


JA! :)
Moet ik al iets van yoga kennen om de kaarten te gebruiken?


Helemaal niet. De set komt met een boekje, waar je stap per stap in de houding begeleid wordt. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Daarnaast heb je nog 5 flows voor kinderen en 5 voor volwassenen.
Wie kan de kaarten gebruiken?


Omdat de kaarten telkens de houding voor kinderen alsook de houding voor volwassenen toont, kunnen ze door beiden gebruikt worden. Het is bijvoorbeeld ook heel leuk om de houdingen samen met je kind te doen. Zo breng je een leuk verbindend ritueeltje in huis. Daarnaast zijn de kaarten ook heel goed toepasbaar in de klas, of als coach, therapeut of kinderdagverblijf.
Vanaf welke leeftijd kunnen de kaarten gebruikt worden?


De kaarten kunnen gebruikt worden vanaf 2 jaar, Peuters vinden het ook heel leuk om onder begeleiding de houdingen na te doen.
Hoe gebruik ik de kaarten thuis voor mezelf?


De kaarten komen samen met een boekje waarin alle houdingen stap voor stap uitgelegd worden. Je kan eenvoudig zelf een reeks opbouwen naargelang de noden van jouw lichaam op dit moment. Nood aan rust, of eerder kracht en energie? Daarnaast kan je bijvoorbeeld iedere dag 1 houding uit de set nemen om uit te voeren.
Hoeveel moet ik dagelijks of wekelijks yoga doen?


Dit bepaal je namelijk zelf, het belangrijkste is dat je er een gewoonte, een routine van maakt, waardoor je yoga op die manier in je leven integreert. Zie het als een levenswijze die je in je dagelijks leven toepast. Het maakt niet uit of je nu dagelijks 10 minuten yoga doet, of wekelijks 2u, zoek wat voor jou het beste past bij jouw levensstijl.
Wat heb ik nodig om te beginnen met yoga?


Eigenlijk heb je niet veel nodig om te starten. Een matje is voldoende. Kinderen doen het zelf gewoon op de grond, in de zetel, op of onder tafel ;).
Hoe kan ik yoga toepassen in de klas?


De kaarten zijn heel geschikt om een beweeghoekje of yogahoekje te maken in de klas. Naast de kaarten kan je ook gebruik maken van oogkussentjes, stressballetjes, massagemateriaal, ... Je kan de kaarten ook heel gemakkelijk gebruiken als tussendoortjes doorheen de lessen, even nood aan beweging? Of eerder rust? Neem een kaart uit de set en doe de houding samen met de klas.