Zen @ home

Bijgewerkt: 20 apr 2020

Thuis...

Momenteel een plaats voor familie, werken, koken, leven, genieten, spelen, ...Maar ook een plaats voor jezelf. Iedereen heeft wel nood aan een plaats voor rust en selfcare. Een plaats waar je je hoofd kan leegmaken en even naar binnen kan keren.Maak je eigen plaatsje in huis, een eigen altaar, meditatieplek, rustplek, ... noem het zoals je wil. Maak er je eigen ritueel van. Een altaar is een plaats waar je je persoonlijke voorwerpen kan plaatsen, een plek voor je ziel, een plaats waar je je gedachten tot rust kan brengen. Waarschijnlijk heb je reeds zo een plaats zonder dat je je hier bewust van bent, een plaats waar je je aandacht naartoe brengt.


Your sacred space is where you can find yourself again and again.

Joseph Campbell


Hoe stel je deze plek nu samen?

Dit kan je helemaal zelf kiezen, neem voorwerpen met een positieve energie, voorwerpen die voor jou een bepaalde waarde hebben.


  • Kies je plaats in huis, dit kan overal. In de boekenkast, op de vensterbank, in of op de kast, een wandplank, in de slaapkamer of zelfs in de tuin. Mijn persoonlijk altaar maakte ik op een antiek vitrinekastje uit een natuurmuseum in India.

  • Kies een paar persoonlijke voorwerpen die je positieve energie en rust brengen zoals foto's, kaarsen, schelpen, een plantje, een mooie ketting die je kreeg van je oma, standbeeldjes, dingen die je onderweg tijdens je wandeling tegen kwam, mooie quotes, yogakaarten, voorwerpen met herinneringen, een talisman, muziekinstrumenten, tarot, ...

  • Zorg voor de elementen water, vuur, aarde en lucht. Zoals kaarsen, bloemen, planten, wierook, etherische olie, kristallen, stenen of edelstenen, ...

Hoe gebruik je jouw sacred space nu?


  • Raak vooral aan, gebruik je altaar met al je zintuigen.

  • Maak er een dagelijks ritueel van met meditatie, je intenties plaatsen en yoga. Om uit te leggen hoe je dit nu juist doet, neem ik je graag mee naar volgende blog. Dit kan heel kort, of juist heel uitgebreid, geef er vooral veel betekenis aan.

  • Door wierook te branden zoals Palo Santo of salie breng je jezelf meteen in een bepaalde sfeer en rust, zo kom je in je center.

  • Maak er je eigen versie van, wat je aandacht geeft, groeit...

  • Maak het dynamisch, varieer met de maan, belangrijke dagen, seizoenen, iets dat je te vieren hebt, noemt maar op.

  • Zorg voor rustige muziek op de achtergrond, bijvoorbeeld mijn afspeellijst "I AM" op spotify.


Ik maakte ook een kleinere variant die ik overal mee naartoe kan nemen. Hierin zitten edelstenen, palo Santo, een potje met kokosolie en etherische olie, en mijn ketting van Peru met veel persoonlijke waarde.

Vertrouw op je intuïtie, deze plaats is van jou. Ik ben benieuwd wat jullie er van maken, of deel je ideeën indien je zelf thuis al zo een plaatsje hebt.


Liefs

Liesbeth


Pin voor later
34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Volg ons op:
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Meld je aan en ontvang 10% korting op je volgende aankoop.